TĚSTOVINY S CIBULÍ A ZELÍM

Na tenhle velmi chutný recept použijte výhradně rané zelí, které je sladké, jemné a křupavé a postrádá štiplavou příchuť zelí starého.
V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 15 minut na něm opékáme půl kila na půlkolečka nakrájené červené cibule. Osolíme, okořeníme aromatickými bylinami jako je šalvěj, rozmarýn, tymián, brotan, bazalka nebo oregano. Můžeme přidat drcenou chilli papričku, pokud máme rádi ostřejší chuť. Vmícháme půl kila na kostičky nakrájeného bílého raného zelí a dvě lžíce rajčatového protlaku. Dusíme ve vlastní šťávě 10 minut, nepodléváme. 
Uvaříme 400 g těstovin a promícháme je se zelnou směsí. Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat