POHANKOVÉ KARBANÁTKY S BYLINKOVÝM DIPEM

Poprvé v životě jsem viděla v obchodě fialové brambory, tak jsem je koupila, uvařila a ochutnala. No – a chutnají jako normální brambory, světe div se 
Uvaříme, nebo ještě lépe rozvaříme 100 g propláchnuté pohanky v dvojnásobném množství osolené vody. Promícháme se 100 g mouky z červené čočky (já si červenou čočku namlela v mlýnku, ale dá se i koupit), 200 g najemno nastrouhaného přírodního tofu, 2 lžícemi nori řasy, solí (výborná je Bambova sůl), pepřem, 2 lžícemi tamari a pokud je třeba přidáme trošku vody, aby směs nebyla suchá. Tvarujeme karbanátky a ty smažíme po obou stranách v pánvi s olejem.
Na dip promícháme 150 ml sojanézy s miskou sekaných bylinek – česnáčkem, řeřichou, bršlicí, libečkem...
Fialové brambory jsou spíš na efekt, obyčejné klidně postačí.



Žádné komentáře:

Okomentovat