BRAMBOROVÉ TAŠKY S KOPŘIVAMI A TOFU

Výtečné pochutnání! Jíme se salátem.
Z kila uvařených, oloupaných a prolisovaných brambor, 300 g polohrubé mouky, lžičky soli, 1 sáčku (10 g) instantního droždí a 3 lžic olivového oleje zpracujeme těsto, které vložíme do mísy, potřeme olejem, zakryjeme a necháme hodinu v teple kynout. Mezitím si připravíme nádivku: na lžíci oleje osmahneme 2 cibule, přidáme misku pokrájených kopřiv, osolíme, a 10 minut společně dusíme. Odstavíme a po zchladnutí vmícháme 200 g na nudličky nastrouhaného bylinkového tofu a 150 g na jemno nastrouhaného rostlinného sýru.
Vykynuté těsto rozválíme na hada, kterého rozdělíme na 16 stejných dílů. Každý díl rozválíme na placičku a doprostřed dáme lžíci náplně. Zabalíme jako raneček a rozválíme na placku silnou asi 1 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů 15 minut.



3 komentáře:

  1. Dobrý večer,pečeme na sucho na papíru na pečení nebo přímo na plechu?A ještě jeden dotaz.Stačí dávat kočičkám veganské granule?Děkuji moc a přeji krásný deštivý večer❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno, pečte buďto na papíru nebo na vymazaném plechu. V kvalitních kočičích granulích je vše, co kočka potřebuje, ať už jsou masové nebo rostlinné.

      Vymazat
  2. Dobrý večer,pečeme na sucho na papíru na pečení nebo přímo na plechu?A ještě jeden dotaz.Stačí dávat kočičkám veganské granule?Děkuji moc a přeji krásný deštivý večer❤

    OdpovědětVymazat