Maliny budou co nevidět letošní, tak je třeba zpracovat ty zmrazené. Třeba do téhle báječné dobroty.
Nejprve si uvaříme kafe: do 100 ml vody dáme lžičku mleté zrnkové kávy, necháme dvakrát vzkypět a poté zakryté 10 minut odpočívat. Poté scedíme a necháme zchladnout.
V míse promícháme 100 g celozrnné žitné mouky, 220 g polohrubé bílé mouky, špetku soli, 2 lžičky kypřicího prášku, 4 lžíce kakaa a 100 g nahrubo nalámané bezmléčné hořké čokolády. V jiné nádobě rozkvedláme 180 g rostlinného jogurtu, 3 lžíce oleje, vychladlou kávu a 80 g datlového sirupu (či jiného oblíbeného sirupu, třeba javorového). Tekutou složku vmícháme do sypké, až vznikne tužší těsto. Nakonec vmícháme 150 g malin a naplníme do 6 vymaštěných formiček (nebo použijte 12 formiček na muffiny). Pečeme při 180 stupních 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat