TOFU S ČERVENOU RÝŽÍ A KARI OMÁČKOU

V hluboké pánvi rozehřejeme čtyři lžíce sezamového oleje a deset minut na něm opékáme jednu pokrájenou cibuli, dvě jarní cibulky i s natí, čtyři stroužky česneku nakrájené na tenké plátky, kousek najemno nasekaného zázvorového kořene a jednu mrkev nastrouhanou nahrubo. Zasypeme lžící kvalitního kari koření a chvíli ještě společně mícháme. Přidáme jednu červenou papriku nakrájenou na kostičky, čtyři sušená a v oleji naložená rajčata, nakrájená na nudličky a 400 g čerstvých nebo naložených oloupaných a nakrájených rajčat. Já mám naštěstí ještě pár skleniček svých rajčat ve sklepě. Osolíme, zamícháme a dusíme 15 minut. Zjemníme 200 ml kokosové smetany a prohřejeme.
350 g přírodního tofu nakrájíme na špalíčky a v misce promícháme se třemi lžícemi tamari a třemi lžícemi oleje, ve kterém byla naložena sušená rajčata. Necháme hodinu marinovat a potom zprudka osmažíme na dvou lžících kokosového oleje dozlatova.
400 g červené rýže uvaříme nebo udusíme, jak jsme zvyklí, vaří se o něco déle než bílá rýže.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat