KOKOSOVÉ MLÉKO

Kokosové mléko si můžeme udělat i doma a přidávat ho třeba do různých moučníků nebo orientálních omáček. 
85 g (250 ml) strouhaného kokosu vložíme do mixéru a zalijeme 250 ml horké převařené vody. Doporučuji opatrně, ne každý mixér je na horkou vodu stavěný. Rozmixujeme a přecedíme. Drť dobře rukama vymačkáme. Dostaneme 200 ml kokosového mléka, které se ve skleničce po vychladnutí rozdělí na dvě složky, ale mléko neztuhne tak jako kupované.


více ZDE

10 komentářů:

  1. Dobrý den, paní Francová, na co použijete ten kokosový tuk? Ráda bych ho spotřebovala a přiznám se, že nevím na co. Děkuji a přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, paní Francová, na co použijete ten kokosový tuk? Ráda bych ho spotřebovala a přiznám se, že nevím na co. Děkuji a přeji krásný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den? Jaký tuk? Myslíte tu drť? Tu usuším a používám na vysypání forem při pečením, je de facto zbavená chuti i vůně.

      Vymazat
  3. Ve skleničce se mi vytvořily dvě složky, ta spodní-taková šedá voda (mléko) a nad ní se mi usadila tuhá složka-tuk. S drtí jsem si poradila, posypala jsem s ní jablka do štrůdlu.

    OdpovědětVymazat
  4. Ve skleničce se mi vytvořily dvě složky, ta spodní-taková šedá voda (mléko) a nad ní se mi usadila tuhá složka-tuk. S drtí jsem si poradila, posypala jsem s ní jablka do štrůdlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, to není tuk, ten by vám v chladu ztuhnul. Tuhle tekutou složku vylévám.

      Vymazat
    2. Ale ta spodní část není mléko jak paní píše ? Mléko je ta bílá část tužší konzistence, ne ?

      Vymazat
  5. Dobrý den, tak jsem si udělala mléko podle Vašeho návodu a bylo výborné, ale do rána mi v lednici úplně ztuhlo (po otočení nádoby dnem vzhůru se ani nehne :-)). Když ho rozehřeji bude to pořád ještě to mléko? Děkuji Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ano, dejte je do vodní lázně a zahřejte, v tuhém stavu je výtečné do různých sladkých krémů (třeba do krtkova dortu) nebo na výrobu zmrzliny.

      Vymazat