PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY S OMÁČKOU Z ČERVENÉ ŘEPY

Vynikající, chuťově vyvážené jídlo, doporučuji.
600 g červené řepy uvaříme, oloupeme a nastrouháme najemno. Na třech lžících oleje necháme zesklovatět dvě pokrájené cibule a přidáme čtyři oloupaná a na kousky nakrájená jablka. Osolíme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a galgánem (lze vynechat), podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Vmícháme řepu, společně dusíme do zhoustnutí a rozmixujeme na pyré. Dochutíme umeoctem (nebo solí a citrónovou šťávou), už nevaříme.
1 kg uvařených, oloupaných a prolisovaných brambor smícháme na vále se lžičkou soli a 250 – 300 g hrubé mouky. Rozdělíme na 25 stejných dílů a do každého zabalíme kostičku uzeného tempehu. Kulaté knedlíky zavařujeme do vroucí slané vody a vaříme pět minut od té doby, kdy vyplavou na hladinu.




více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat