ŠPENÁTOVÉ ŘEZY

Nevšední a luxusní moučník pro extra slavnostní příležitosti. Recept je ze zahraničního webu, bohužel už nevím kterého.
Namočíme přes noc 120 g kešu oříšků. 
Rozmixujeme 60 g lískových oříšků, 40 g kokosu, 70 g hrozinek, ¼ lžičky soli, 3 lžíce kukuřičného sirupu a 2 lžíce kakaa. Vzniklou hmotu natlačíme pevně do formy nebo pekáčku vyloženého potravinářskou fólií. 
Kešu slijeme a rozmixujeme je dohladka spolu se špetkou soli, lžičkou čerstvé (už vyráží) máty, lžičkou vanilky, 4 lžícemi kukuřičného sirupu, 60 ml rozehřátého kokosového oleje a 85 g čerstvých lístků mladého špenátu. Zeleným krémem potřeme těsto v pekáčku a zalijeme vše čokoládovou polevou: rozehřejeme 100 g kokosového oleje a vmícháme do něho čtyři lžíce kukuřičného sirupu a 40 g kvalitního kakaa. Necháme ztuhnout, nejlépe v mrazáku, při krájení je totiž poleva mnohem tužší než krém a korpus, takže se krém rozplácne a poleva poláme. Pokud krém a korpus ztuhnou mrazem, ostrým nožem to nakrájíte v pohodě.


více ZDE

2 komentáře:

  1. Pani Evo, vsimla jsem si ze pouzivate Kukuricny sirup. A take vim ze vam zalezi na zdravi a tak jen pro informaci. U nas v Kanade lide co si davaji pozor co jedi se zdaleka vyhybaji vsemu z kukurice i situpu protoze zde temer neexistuje kukurice co neni GMO. Tak se pro jistotu kounete odkud vas sirup pochazi...a snad to u vas v Cechach je jeste OK. Mnoho stesti : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám sirupy Country Life z kontrolovaného ekologického zemědělství, tak snad bude ok, díky.

      Vymazat