V jiné nádobě promícháme 120 g ovesného jogurtu, 100 g datlového sirupu, 80 g panenského slunečnicového oleje, 120 ml ovesného mléka a jeden rozmačkaný banán. Obsah obou nádob promícháme a těstem naplníme 12 muffinových formiček, ale pouze do poloviny. Nasekáme 80 g hořké bezmléčné čokolády a rozdělíme ji rovnoměrně do všech formiček. Zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY
V míse promícháme 180 g polohrubé mouky, 100 g celozrnné rýžové mouky, 50 g quinoových (nebo jemných ovesných) vloček, špetku soli, 40 g kakaa, půl lžičky mleté vanilky, lžičku skořice, 2 lžičky kypřicího prášku a jednu lžičku jedlé sody.
V jiné nádobě promícháme 120 g ovesného jogurtu, 100 g datlového sirupu, 80 g panenského slunečnicového oleje, 120 ml ovesného mléka a jeden rozmačkaný banán. Obsah obou nádob promícháme a těstem naplníme 12 muffinových formiček, ale pouze do poloviny. Nasekáme 80 g hořké bezmléčné čokolády a rozdělíme ji rovnoměrně do všech formiček. Zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.
V jiné nádobě promícháme 120 g ovesného jogurtu, 100 g datlového sirupu, 80 g panenského slunečnicového oleje, 120 ml ovesného mléka a jeden rozmačkaný banán. Obsah obou nádob promícháme a těstem naplníme 12 muffinových formiček, ale pouze do poloviny. Nasekáme 80 g hořké bezmléčné čokolády a rozdělíme ji rovnoměrně do všech formiček. Zakryjeme zbytkem těsta. Pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.
Štítky:
čokoláda,
Moučníky,
Ostatní moučníky,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat