Překvapí vás svou lahodnou chutí
V robotu nasekáme 120 g sušených meruněk, 120 g lískových oříšků a 30 g rozehřátého kokosového oleje. Směs vtlačíme do menší dortové formy (20 cm).
350 g oloupaných a nakrájených jablek rozmixujeme s 50 g pohankové mouky (pohanku nejprve přes noc namočíme, poté usušíme a umeleme). Pokud se nám to nechce dělat, můžeme použít koupenou pohankovou mouku. Rozetřeme na korpus ve formě.
Rozehřejeme 30 g kokosového oleje, odstavíme, vešleháme 2 lžíce datlového sirupu a 3 lžíce karobu nebo nepraženého kakaa. Polevou ozdobíme dort a posypeme jej drcenými kakaovými boby. Necháme ztuhnout v chladu.
Vy mate naprosto uzasny recepty, uz abych je zacala zkouset!
OdpovědětVymazatDobrý den, dort je nepečený? Mate mě ta pohanková mouka...děkuji
OdpovědětVymazatano, nepečený, pohanku můžete jíst syrovou, já si celá pohanková zrna namáčím večer spolu s vločkami, sušeným ovocem a oříšky do vody a ráno to sním jak to je, bez vaření
Vymazat