Další z receptů živé kuchyně, opět inspirace Radky Zrůstkové :)Emotikona smile
100 g cizrny necháme vyklíčit, hlávku brokolice rozebereme na růžičky. V misce promícháme 4 lžíce tamari, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce panenského olivového oleje a 100 ml vody. Do marinády vložíme nejprve brokolicové růžičky a rukou je pomačkáme, aby trochu změkly. Vmícháme cizrnu a necháme dvě hodiny marinovat, občas promícháme. Scedíme, vložíme do sušičky (používám běžnou sušičku na ovoce) a na nízkou teplotu sušíme 4 hodiny.
V mixéru dohladka rozmixujeme čtyři lžíce tahini, půl lžičky kurkumy, lžičku rapadury, stroužek česneku, lžíci citrónové šťávy, sůl a 70 ml vody. Touto omáčkou poléváme brokolici s cizrnou na talíři.
Naklíčená cizrna a syrová brokolice je na můj vkus dost těžko stravitelná kombinace...Zvládl to váš trávicí systém bez problémů? Luštěniny, i když jsou naklíčené, bych konzumovala obezřetně. Nicméně na fotce to vypadá velice chutně ;-)
OdpovědětVymazat