PÓRKOVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM

Na dvě hodiny namočíme do teplé vody 40 g sušených rajčat a nakrájíme je na nudličky.
Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme tři nadrobno nasekané stroužky česneku, dáme pozor, aby nezhnědl, byl by hořký. Přidáme 230 g nakrájeného pórku, sušená rajčata a deset minut za častého míchání opékáme. Podlijeme asi 150 ml vody, osolíme a dusíme doměkka. 250 g rostlinného krémového sýru Cheese creamy (nejpodobnější je mu asi obyčejné pomazánkové máslo, ovšem bez nakyslé chuti) rozmixujeme dohladka s 220 ml rostlinného mléka a směs vlijeme k pórku. Pět minut povaříme. Tuto výtečnou omáčku podáváme k těstovinám nebo bramborovým špalíčkům.


3 komentáře:

  1. Tak tohle je kombinace přímo pro mě. Pórek, česnek i sušená rajčata miluju. Určitě co nejdříve vyzkouším. Výborný nápad. Jste skvělá!
    H.

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda bych věděla, kde seženu ten rostlinný krémový sýr, ještě jsem na něj nenarazila - nebo jsem ho přehlédla. Děkuji za radu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám z prodejny Country Life, ale viděla jsem ho i v jiných prodejnách se zdravou výživou.

      Vymazat