Tyhle voňavé knedlíky jsou plnohodnotným jídlem, jako příloha by byly příliš syté.
V míse promícháme 350 g silken tofu rozmačkané vidličkou, 800 g uvařených oloupaných a prolisovaných brambor, lžíci veganské náhražky vejce rozmíchané s trochou vody, sůl, 150 g hrubé mouky a misku nadrobno nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, okvětní lístky měsíčku, libeček, estragon, smil, dobromysl, saturejka a tymián). Mokrýma rukama tvoříme knedlíky (cca 23 kusů) a zavařujeme je do vroucí slané vody. Vaříme do vyplavání. Na talíři ochutíme olivovým olejem, ve kterém jsme zlehka osmahli asi 10 lístků nakrájené šalvěje.
To musí být vůně!!
OdpovědětVymazatPěknou neděli přeji.
Alena
vám také, děkuji :)
OdpovědětVymazat