Ušleháme 8 žloutků se 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru do husté pěny a zašleháme 200 g mletých mandlí a 50 g kukuřičného nebo bramborového škrobu. Po částech vmícháme tuhý sníh z 8 bílků. Pečeme ve vymaštěné a vysypané bábovkové formě při 170 stupních asi 40 minut.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
MANDLOVÁ BÁBOVKA
Skvělá bábovka jako obláček pro ty, kterým slepičky nesou a kteří nemohou nebo nechtějí jíst mouku.
Ušleháme 8 žloutků se 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru do husté pěny a zašleháme 200 g mletých mandlí a 50 g kukuřičného nebo bramborového škrobu. Po částech vmícháme tuhý sníh z 8 bílků. Pečeme ve vymaštěné a vysypané bábovkové formě při 170 stupních asi 40 minut.
Ušleháme 8 žloutků se 100 g kokosového (nebo obyčejného) cukru do husté pěny a zašleháme 200 g mletých mandlí a 50 g kukuřičného nebo bramborového škrobu. Po částech vmícháme tuhý sníh z 8 bílků. Pečeme ve vymaštěné a vysypané bábovkové formě při 170 stupních asi 40 minut.
Štítky:
bábovky,
bezlepkové,
mandle,
Moučníky,
Vejce
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat