LETNÍ ZELENINOVÁ SMĚS

Tohle jídlo není nikomu z vás neznámé, snad každý ho v létě vaří s různými obměnami. Pokud přidáte lilek a necháte směs vychladnout, dostanete sicilský předkrm caponata. Směs ale můžeme jíst i horkou, s chlebem nebo těstovinami. Nezapomínejte na kapary a olivy, pokud je jíte.
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a pět minut na něm opékáme 700 g pokrájené cukety (nejlépe mladých, křehkých cuketek, do tohohle jídla přerostlé cukety nepoužíváme), dva stroužky nasekaného česneku a 3 různobarevné papriky nakrájené na drobné kostičky. Spaříme, oloupeme a nakrájíme 700 g rajčat a přidáme je do pánve spolu se třemi lžícemi kaparů a a 100 g černých oliv. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a dusíme bez pokličky ještě pět minut. Zelenina musí bezpodmínečně zůstat křupavá. Odstavíme a vmícháme svazek bazalky.


1 komentář:

  1. Já tyhle směsi miluji a v létě z čerstvé zeleniny jsou prostě báječné.
    Hezký den.
    Alena

    OdpovědětVymazat