HOUBOVÁ SEKANÁ

V pátek jsme byli na houbách a strašlivě jsme zmokli. Nejdřív jsme se schovávali, já si dávala plátěnou tašku na hlavu, ale nakonec to bylo jedno. Jakoby na nás pánbůh vylil sud vody. Na závěr jsme se tomu smáli a říkali si, jak jsme my lidi zhejčkaný, že nám vadí trochu vody. Ale našli jsme plný košík a já udělala skvělou houbovou sekanou. Tady je recept:
Kilo očištěných a pokrájených hub osmažíme na oleji s kmínem a solí. 600 g brambor uvaříme, oloupeme a prolisujeme. V míse promícháme brambory a houby, přidáme cibuli osmahnutou dozlatova na oleji, majoránku, pepř, 2 lžičky Hrašky rozmíchané v troše vody, 80 g mouky z černé rýže (klidně použijte běžnou rýžovou mouku) a nakonec osolíme. Tvarujeme dvě šišky sekané, které pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 45 minut na oleji nebo rostlinném másle. Během pečení potíráme rostlinným máslem.
Sekaná příliš nedrží tvar, hlavně za tepla je to spíš prejt, takže si myslím, že lepší řešení by bylo udělat karbanátky nebo placičky. Chuťově je ale skvělá.



Žádné komentáře:

Okomentovat