O KOČKÁCH

Můj oblíbený obhroublý romantik Charles Bukowski miluje kočky - a už jenom tím si u mě získal další sympatie. Protože milovat kočky umí jenom chlap, který netouží ovládat druhé a který jim dává prostor, prostě dostatečně sebevědomý a zároveň citlivý muž. Ale zpět ke knize. Jde o vyčerpávající soubor textů o kočkách, počínaje poezií, přes krátké úryvky, drobné noticky až po minipovídky. Všechny sjednocuje obdiv a upřímná láska k těmto krásným tvorům. Já byla dojatá.
"Mít doma hromadu koček je fajn. Když je ti bídně, tak se prostě koukneš na kočky a hned je ti líp, protože kočky ví, že všecko je tak, jak to je. Není proč se vzrušovat. Kočky prostě ví. Jsou to zachránkyně lidskejch životů. Čím víc koček máš, tím dýl žiješ. Když máš sto koček, budeš žít desetkrát dýl, než kdybys jich měl deset. Jednou se na to přijde a pak budou mít lidi doma tisíce koček a budou žít věčně. Je to vážně legrační.
---
Šel jsem k baráku. Okolo se válely kočky, úplně groggy. V příštím životě chci být kočka. Spát dvacet hodin denně a čekat, až mě někdo nakrmí. Válet si šunky a lízat si prdel. Lidi jsou děsně uzoufaní, přednasraní a úzkoprsí."



7 komentářů:

  1. Souhlasím s Vaším názorem o vztahu mužů ke kočkám.Zajímavé je,že spousta mužů má ráda pejsky,ale milovníka kočiček,aby člověk pohledal.Přitom jsou to tak úžasné bytosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to musíme mít! Děkuji za tip!

    OdpovědětVymazat
  3. Milovaný Bukowski a milované kočky <3 už vím co chtít k narozeninám od mého milovníka koček. Díky! Neměla jsem o knize ani tušení

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za tip. Hned mažu do knihovny. A na oplátku - znáte knížky od Františka PONa? Kouzelné, odpočinkové čtení o kočkách a životě s nimi - takové kočičí a lidské pohlazení. Doporučuji. Krásný celý nový týden :-)

    OdpovědětVymazat