SRBSKÉ SLADKO

Povaříme 1 kg přírodního cukru s 500 ml vody, až se tvoří nitka, vmícháme 1 kg vypeckovaných třešní, dva bio citróny nakrájené na kolečka (bez pecek), lžičku mleté vanilky a vaříme půl hodiny. Plníme do skleniček, obrátíme dnem vzhůru. Můžeme sterilovat, abychom měli jistotu, že se nezkazí.


3 komentáře:

  1. Prosím, co to znamená, že se "tvoří nitka" a jak asi hustý je výsledek? Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nitka znamená, že zavařenina ze lžičky neodkapává, ale táhne se, vznikne trochu řidší džem

      Vymazat
  2. Já věděla, že jsem něco popletla :-) Tak mám spíš něco jako kompot... Ale chutná moc dobře. Díky moc a krásnou svatojánskou noc.

    OdpovědětVymazat