Výborný slaný, bezlepkový koláč.
Uvaříme 3 brambory ve slupce a po vychladnutí je oloupeme.
300 g kukuřičné polenty zalijeme v hrnci se silným dnem 1 l vody, ochutíme bylinkovou solí a vaříme za stálého míchání na hustou kaši, odstavíme, vmícháme lžíci olivového oleje a ihned rozetřeme na velký, olivovým olejem vymaštěný plech. Mokrými prsty pěkně roztlačíme do všech krajů a rohů a prozatím necháme stát.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout dvě velké, na půlkolečka nakrájené šalotky. Přidáme půl kila na tenké špalíčky nakrájené červené řepy, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Vmícháme 200 g kysaného zelí a ochutíme lžící balzamikového octa. Rozprostřeme na připravenou polentu, poklademe vařenými bramborami nakrájenými na plátky a 200 g uzeného tofu nakrájeného na špalíčky. Posypeme bylinkovou solí a rovnoměrně zalijeme 150 ml rýžové smetany. Pečeme při 200 stupních asi 40 minut.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat