BANDORAČKA S KROUPAMA A VOPICHEM

Kérkonošská poliuka 
Večer předem namočíme 100 g ječných krup do teplé vody se lžící jablečného octa (děláme to kvůli aktivaci fytázy). Druhý den na dvě hodiny namočíme 20 g sušených hříbků. Namočené kroupy propláchneme v cedníku, vložíme do hrnce, zalijeme 1,5 l čisté vody, osolíme a dáme vařit. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli, přidáme lžičku kmínu, svazek pokrájeného vopichu (libečku), vymačkané houby a deset minut opékáme. Posypeme 3 lžícemi hladké mouky a zapražíme. Vsypeme do hrnce ke kroupám, přidáme 3 brambory nakrájené na malé kostky a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dosolíme, vmícháme stroužek utřeného česneku a odstavíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat