ŠVESTKOVÝ KOLÁČ S MÁKEM A DATLEMI

Výborný tradiční koláč z kynutého těsta s trochu netradičním složením a zcela bez cukru, vyzkoušejte!
V misce promícháme 150 g pohankové mouky, 150 g ovesné mouky, 2 umleté datle bez pecky, 5 g (1/2 sáčku) instantního droždí, 3 lžíce rýžového oleje a 150 ml vlažné vody. Vařečkou dobře zpracujeme soudržné těsto a necháme v zakryté misce půl hodiny kynout. Mezitím si připravíme makovou náplň, a to zcela jednoduše tak, že do mixéru vložíme 200 g umletého máku, 200 g datlí bez pecky a 300 ml libovolného rostlinného mléka (já použila ovesné) a rozmixujeme na hustou makovou pastu.
Vykynuté těsto navlhčenými prsty roztlačíme do menšího vymaštěného pekáčku (cca 30/25 cm), na ně rozetřeme makovou náplň a poklademe rozpůlenými švestkami (v zimě mraženými). Pečeme při 180 stupních asi 45 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat