HOUBOVÝ GULÁŠ

Zahrada nám dala další dárek – hromadu žampionů! Přikoupila jsem hlívu a uvařila skvělý houbový guláš pro 6 jedlíků.

V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 15 minut na něm opékáme čtyři velké, nahrubo nakrájené cibule. Přidáme nakrájené houby - 300 g žampionů a 500 g hlívy, osolíme, kořeníme lžící kmínu, lžičkou červeného pepře, lžící uzené papriky a dusíme 30 minut, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří. Ve 400 ml vody rozkvedláme 6 lžic hladké mouky (můžeme zahustit i moukou kukuřičnou, strouhanou bramborou nebo tvrdým chlebem) a 2 lžíce rajského protlaku. Vlijeme k houbám, promícháme a 5 minut vaříme. Ochutíme lžičkou kvasnicového výtažku VITAM-R (pokud nemáme, tak lžící lahůdkového droždí) a necháme projít varem. Podáváme s kolínky nebo s chlebem.


Žádné komentáře:

Okomentovat