Překvapivě lahodný pokrm, určitě se nebojte ho vyzkoušet!
300 g pšenice špaldy propláchneme a namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa (to kvůli aktivaci fytázy). Druhý den dobře propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka, trvá to asi půl hodiny. Špaldu scedíme a osolíme.
Zapékací misku nebo pekáček vymažeme olivovým olejem a špaldu do ní narovnáme.
Půl kila špenátu spaříme, nakrájíme a deset minut dusíme na lžíci oleje spolu se dvěma lžičkami pasty Sambal Oelek a třemi utřenými stroužky česneku. Vmícháme 200 ml kešu smetany (či jiné rostlinné smetany) a 100 g nastrouhaného rostlinného sýru. Navrstvíme na špaldu a pěkně přitlačíme. 4 velká rajčata nakrájíme na kolečka a narovnáme na špenát. Povrch posypeme 100 g strouhaného rostlinného sýru a pečeme při 220 stupních 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat