FAZOLOVÉ CHILLI

Výborné, ostré!
200 g červených fazolí namočíme večer do teplé vody se lžící jablečného octa, druhý den propláchneme a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. 
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět tři cibule nakrájené na půlkolečka, přidáme 3 stroužky česneku nakrájené na plátky a po chvíli zasypeme lžící uzené papriky. Vmícháme 1 - 2 lžíce pasty sambal oelek, uvařené fazole, 600 g oloupaných a nakrájených rajčat (v zimě použijeme konzervovaná nebo mražená), 100 g konzervované kukuřice, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě 15 minut (můžeme trochu podlít, pokud je to třeba). Jíme s chlebem.


2 komentáře:

  1. Podobně jsem včera vařila fazole k obědu. Na luštěniny se trochu zapomíná a přitom jsou nejenom zdravé, ale i velmi dobře se dochucují. Snažím se vložit v týdnu vždy jedno jídlo s luštěninou.
    Mějte krásné dny.
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, jídlo s luštěninami v nějaké formě máme téměř denně. A na podzim vyjde luštěninová kuchařka. Mějte se krásně.

      Vymazat