Oblíbená omáčka tentokrát s hlívou a tofu, vyzkoušejte! Já jsem v tomto ohledu skutečná Češka, miluju totiž omáčky, takže jsem si náramně pochutnala.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm tři pokrájené cibule se lžičkou kmínu. Přidáme 300 g na nudličky nakrájené hlívy a po chvíli i 200 g na kostičky nakrájeného uzeného tofu. Vmícháme lžíci uzené papriky, osolíme a deset minut opékáme. Přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku, podlijeme 250 ml horké vody, přiklopíme a dusíme 20 minut. Zjemníme 200 ml rostlinné smetany (použila jsem mandlovou), ochutíme třemi stroužky utřeného česneku a odstavíme. Podáváme s dušenou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat