CHŘESTOVÉ RIZOTO


Když přijde chřestová sezóna, uvařím vždy jedno chřestové jídlo, víc mi jich doma neprojde. U tohoto rizota jsem si vysloužila hodnocení Je to výborný, až na ten chřest.
Takže jak na to? Půl kila zeleného chřestu očistíme (pokud použijeme bílý, tak ho i oloupeme), nakrájíme na šikmé špalíky, osolíme a vaříme 10 minut v páře.
Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, přidáme jednu na nudličky nastrouhanou mrkev a tři spařená, oloupaná a nakrájená rajčata. Po chvíli vsypeme 300 g propláchnuté a okapané jasmínové rýže, osolíme a pět minut opékáme za stálého míchání. Zalijeme 600 ml horké vody a přivedeme k prudkému varu. Ztlumíme plamen na minimum a dusíme asi 20 minut pod pokličkou, dokud se všechna voda neodpaří a na povrchu rýže se neudělají dírky. Odstavíme a ihned vmícháme 100 g nastrouhaného veganského sýru a chřest. Na talíři zdobíme bylinkami.



Žádné komentáře:

Okomentovat