Mám moc ráda koláče podobné pizze, ale poněkud posunuté do našich končin. V tomto případě hraje prim červené zelí a cibule!
Nejprve připravíme jednoduché, osvědčené kynuté těsto: V míse promícháme 300 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, ½ sáčku (5 g) instantního droždí, 4 lžíce olivového oleje a 150 ml teplé vody. Vyklopíme na vál, rukama důkladně zpracujeme pružné nelepivé těsto, které vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme v teple 45 minut kynout.
Mezitím nakrájíme na nudličky 650 g červeného zelí, vložíme ho do hrnce, podlijeme troškou vody, osolíme, okmínujeme a dusíme do poloměkka. Ochutíme jablečným octem a špetkou tmavého cukru.
Vykynuté těsto prohněteme a rozválíme na velký, olivovým olejem vymaštěný plech, poklademe dušeným zelím, 150 g na nudličky nastrouhaného uzeného tofu a 150 g naložených kyselých cibulek.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat