ŠPECLE S KEŠU OMÁČKOU

Zdravější a skvělá variace na klasiku.
Přes noc namočíme 150 g kešu oříšků, druhý den je propláchneme a spolu se 100 g ovesných vloček, 2 lžičkami jablečného octa, 2 lžičkami dijonské hořčice, 20 g (5 lžic) lahůdkového droždí, lžičkou soli, půl lžičkou kurkumy, pepřem, muškátovým květem a 350 ml vody rozmixujeme dohladka.
V míse promícháme 400 g celozrnné špaldové mouky, 100 g sojové mouky, 1 lžičku soli, 1 lžíci oleje a 400 ml vody. Necháme dvě hodiny odpočinout zabalené do fólie, poté rozprostřeme na prkénko a nožem odřezáváme kousky přímo do vroucí osolené vody. Vaříme do vyplavání.
Do vymaštěné zapékací mísy vrstvíme špecle a omáčku. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 25 minut.
Na 3 lžících oleje osmahneme dozlatova tři velké cibule nakrájené na půlkolečka – a touto cibulí ozdobíme špecle na talíři. Podáváme s kvašenou zeleninou.



Žádné komentáře:

Okomentovat