ŠPENÁTOVÉ ZÁVITKY

Občas se i u nás vyskytne potřeba uvařit něco naprosto bleskově a s minimem surovin. Lístkové těsto jsem nekoupila mnoho let a určitě je lepší domácí, ale jako nouzovka je skvělé i to koupené, předem rozválené.
Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku, přidáme 6 pokrájených sušených rajčat a po chvíli 750 g nakrájeného listového špenátu. Osolíme a dusíme ve vlastní šťávě 10 minut, poté zjemníme 100 ml rostlinné smetany.
Nastrouháme 100 g rostlinného sýru.
Dva pláty lístkového těsta potřeme špenátovou nádivkou, posypeme strouhaným sýrem, stočíme a nakrájíme na dílky, které narovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 220 stupních 15 – 20 minut dozlatova.



2 komentáře:

  1. |Dobrý den, můžu poprosit o radu, který rostlinný sýr vám chutná nejvíc? Zatím používáme kokosový Tuddle, ale nemyslím, že je to něco extra zdravého.... případně kde ho seženu. Mám děti alergické na mléko(všechny složky!) Díky Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, používám rostlinné sýry Veganline. O zdravé výživě ale není řeč, je to prostě občasná náhražka, když v nějakém jídle potřebuji něco jako sýr a obejít se to nedá.

      Vymazat