OVOCNÝ KOLÁČ S POLENTOU

Z polenty nemusíte dělat jen kaši, placky nebo knedlíky, výborně se hodí i do moučníků, kde nahradí část mouky. 
V jedné nádobě promícháme 200 g polenty (hrubé kukuřičné krupice), 80 g celozrnné špaldové mouky, lžičku kypřicího prášku a půl lžičky jedlé sody. V druhé nádobě metličkou rozšleháme 150 ml libovolného rostlinného mléka, 50 g agávového sirupu, 4 lžíce oleje, nastrouhanou kůru z půlky citrónu a 180 g hruškových povidel. Obsah obou nádob promícháme, rozetřeme do malého vymaštěného pekáčku (23/13 cm) a poklademe ovocem. Já jsem použila mražený rybíz, ale pokud dáte nějaké více sladké ovoce, můžete agávový sirup zcela vynechat, moučník dostatečně osladí povidla.
Pečeme při 180 stupních asi 30 - 35 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat