SÓJOVÉ NUDLIČKY PEČENÉ NA HOUBÁCH

A zase houby! Já bych je mohla jíst furt 
Pokud jste z ideových důvodů proti sójovému masu, které podle mě párkrát do roka neuškodí a při vhodné úpravě skvěle chutná, můžete použít třeba seitan.
Večer předem zalijeme 100 g sójových nudliček 750 ml vroucího slaného zeleninového vývaru (můžeme použít i kvalitní bujónové kostky). Necháme vychladnout a důkladně vymačkáme v ruce.
Smícháme pokrájenou cibuli, 4 utřené stroužky česneku, 50 ml olivového oleje, 3 lžíce Tamari, lžíci mleté papriky, chilli a čerstvě tlučený pepř podle chuti, lžičku tlučeného kmínu, 50 ml červeného vína a lžíci sušených aromatických bylinek (šalvěj, oregano, rozmarýn, tymián a bazalka). Vzniklou marinádu dobře promícháme se sójovými nudličkami a v uzavřené nádobě vložíme do chladničky, kde se bude do rána marinovat.
Druhý den promícháme v pekáči marinované sójové nudličky a 500 g pokrájených lesních hub. Přiklopíme a pečeme při 200 stupních za občasného promíchání půl hodiny a pak ještě půl hodiny bez pokličky. Pokud je nutné, můžeme maličko podlít vývarem.
Dobrou přílohou k tomuto skvělému jídlu jsou i knedlíky nebo noky, já ale připravila nové brambůrky ze zahrádky.




Žádné komentáře:

Okomentovat