HOUBOVÉ RIZOTO

Naprosto skvělé!
Vtip spočívá v tom, že čerstvé houby neopékáme na pánvi, ale předem upečeme v troubě, nerozpliznou se a budou opražené dokřupava.
Kilo očištěných a pokrájených lesních hub dáme na plech, osolíme, okmínujeme, promícháme s nakrájenou cibulí a 3 lžícemi oleje a pečeme při 220 stupních 45 minut až hodinu, několikrát během pečení promícháme. 
300 g jasmínové rýže udusíme nebo uvaříme, jak jsme zvyklí, a promícháme s pečenými houbami a 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku. Narovnáme na pekáček v tenčí vrstvě a pečeme půl hodiny při 200 stupních, občas promícháme. Zapékat nemusíme, ale je to mnohem chutnější.
Aby bylo jídlo zcela lokální, můžete místo rýže použít pohanku nebo ječné kroupy, bude to stejně dobré.



1 komentář:

  1. Výborné. Sice má rodina houby v této podobě odmítá, ale já se klidně obetuji a sním to všechno. Děkuji za recept.

    OdpovědětSmazat