Spojení hub a špenátu je dobré a osvědčené. Já jsem přidala ještě výborné mandlové tofu (z DM drogerie) a miso. Hned to dostane jiný rozměr!
Na dvě hodiny namočíme dvě hrsti sušených hříbků, vymačkáme je a nakrájíme. Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a stroužek česneku, vmícháme houby, 300 g pokrájeného špenátu (použila jsem čtyřboč ze zahrádky) a 200 g na drobné kostičky nakrájeného mandlového tofu. Trošku osolíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Sejmeme z plotýnky a vmícháme vrchovatou lžíci Hatcho misa. Uvaříme či udusíme 350 g rýže tak, jak jsme zvyklí, a promícháme ji se špenátovou směsí. Pokud je třeba, dosolíme. Na talíři sypeme rostlinným parmazánem.
Na dvě hodiny namočíme dvě hrsti sušených hříbků, vymačkáme je a nakrájíme. Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a stroužek česneku, vmícháme houby, 300 g pokrájeného špenátu (použila jsem čtyřboč ze zahrádky) a 200 g na drobné kostičky nakrájeného mandlového tofu. Trošku osolíme a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Sejmeme z plotýnky a vmícháme vrchovatou lžíci Hatcho misa. Uvaříme či udusíme 350 g rýže tak, jak jsme zvyklí, a promícháme ji se špenátovou směsí. Pokud je třeba, dosolíme. Na talíři sypeme rostlinným parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat