BRAMBOROVÝ SALÁT S HOŘČIČNOU ZÁLIVKOU A VEJCI

Skvělý salát, který zasytí. Místo vajec mohou vegani přidat tofu.
600 g brambor uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na kolečka. Hlávku brokolice rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Brokolice musí zůstat hezky zelená a křupavá. Propláchneme ji studenou vodou a necháme okapat. 4 vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Červenou papriku nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na půlkolečka. Všechno to promícháme v míse a spojíme zálivkou:
Lžíci hořčičných semínek vložíme do suché pánvičky, přiklopíme pokličkou a postavíme na středně rozehřátou plotýnku. Jakmile začnou semínka vyskakovat, odstavíme. Dobře promícháme 60 ml panenského olivového oleje, 40 ml balzamikového octa, hořčičná semínka, lžičku rýžového sirupu, lžičku soli, lžičku čerstvě tlučeného pepře a lžíci hrubé ostré hořčice. Vmícháme do salátu a necháme alespoň půl hodinky odležet.



Žádné komentáře:

Okomentovat