Udělají skvělou službu v kuchyni a vypěstovat je můžete i v truhlíku na balkóně. Dochucuji s nimi polévky, omáčky, pomazánky, zeleninové a luštěninové směsi nebo je přidávám do pečiva. Používám především dobromysl, estragon, smil italský, šalvěj, saturejku, rozmarýn, libeček, petrželku, trochu šanty, tymián a svatolinu. Ostříhám celé větévky a dobře je usuším. Po usušení odrhnu lístky z natí a rozmixuju v mixéru. Uchovám vždy v tmavé lahvičce a spotřebuji do roka. Část nadrcené směsi je možné ještě pomixovat s lahůdkovým droždím, solí a špetkou rapadury – vznikne velmi chutné polévkové koření.
Nelitujte námahy, příprava bylinkového koření je zdlouhavá a z bedničky čerstvých bylin dostanete malou skleničku, ale stojí to za to!
Nelitujte námahy, příprava bylinkového koření je zdlouhavá a z bedničky čerstvých bylin dostanete malou skleničku, ale stojí to za to!
Žádné komentáře:
Okomentovat