Ještě v půl jedenácté jsem vůbec nevěděla, co vařit a ani se mi nechtělo nic vymýšlet. Ale jíst se musí! Posbírala jsem tedy v trávníku žampiony polní, které nám rostou hojně v zahradě, a na záhonu otrhala zralá rajčata. A prostý oběd je jasný.
Na lžíci oleje zlehka osmahneme 5 stroužků česneku nakrájených na plátky, přidáme 200 g pokrájených žampionů, hrst bazalky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě, dokud se neodpaří voda. Přidáme kilo oloupaných a nakrájených rajčat a na prudším ohni dusíme bez pokličky 20 minut.
Uvaříme půl kila semolinových těstovin a promícháme je s omáčkou.
Omáčku můžeme různě obohatit, třeba o olivy, rostlinný sýr nebo rostlinnou smetanu. Výborná bude i s knedlíkem nebo noky.
Žádné komentáře:
Okomentovat