SÍROVEC PEČENÝ V MARINÁDĚ

Sírovec je velmi zdravá houba z čeledi troudnatcovitých, která dřevokazně roste na stromech živých i padlých. Sbírají se mladé, měkké plodnice a je třeba je před další úpravou vařit až hodinu ve slaném vývaru, nejlépe s nějakým kořením.
Tohle prozatím poslední jídlo ze sírovce mi udělalo radost také tím, že kromě marinády je všechno z vlastních zdrojů 
650 g vařeného sírovce pokrájíme na nudličky a na 24 hodin namočíme do marinády připravené ze 100 ml červeného vína, 50 ml tamari, 50 ml olivového oleje, 3 prolisovaných stroužků česneku, nadrobno nasekané cibule, lžičky tlučeného pepře, lžičky sušené dobromysli, špetky chilli a lžíce mleté papriky. Poté vložíme do pekáčku i s marinádou, přidáme 200 g pokrájených žampionů a 600 g pokrájených brambor a 6 oloupaných a pokrájených rajčat. Pečeme při 220 stupních hodinu bez pokličky, občas promícháme.


Žádné komentáře:

Okomentovat