ANGREŠTOVÝ KOLÁČ S KEŠU KRÉMEM

Angrešt je nejlepší a nejzdravější čerstvý, syrový. Kompot jsem jako dítě přímo nenáviděla  
Ale tenhle koláč je výborný, vyzkoušejte ho a klidně experimentujte!
Nejprve na dvě hodiny namočíme 200 g kešu (na krémy se vyplatí koupit zlomky, stojí mnohem méně peněz a stejně je rozemeleme) do 400 ml vroucí vody. 
Pak připravíme těsto: rozehřejeme 40 g kakaového másla (nebo použijeme jiný vhodný tuk, třeba olej) a v míse ho promícháme se 150 g celozrnné špaldové mouky, špetkou soli, lžičkou mleté vanilky, ½ lžičkou kypřicího prášku, a 3 lžícemi rýžového sirupu. Těsto necháme 15 minut odpočinout v míse pod pokličkou a mezitím připravíme krém:
Scezené a propláchnuté kešu oříšky vložíme do mixéru, přidáme 50 g rapadury (či cukru), lžičku sušené pomerančové kůry, 100 ml rostlinného mléka a 50 ml šťávy z červené řepy. Rozmixujeme dohladka.
Těsto roztlačíme prsty do vymaštěné koláčové formy, potřeme kešu krémem a posypeme 400 g angreštu zbaveného bubáků a stopek. Pečeme při 180 stupních 40 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat