KYNUTÝ MALINOVÝ KOLÁČ S KEŠU KRÉMEM

Maliny mám sice svoje ze zahrádky, ale teď v zimě bohužel mražené. Ale i tak je tenhle jemný koláč dokonale výtečný, doporučuji!.
Večer předem propláchneme 200 g kešu oříšků, zalijeme je 400 ml čisté vody, vložíme do chladničky a necháme do rána změknout. Ráno vložíme i s vodou do mixéru, přidáme lžičku skořice, 100 g rapadury (nebo cukru), šťávu z poloviny citronu a sáček vanilkového pudingu. Rozmixujeme na hladký krém a prozatím dáme stranou, třeba do chladničky.
Z 200 g polohrubé bílé mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, ½ polévkové lžíce instantního droždí, najemno nastrouhaného jablka, 40 g rozehřátého rostlinného másla (např. Cocovit) a 180 ml teplého rostlinného mléka zaděláme hladké, poněkud řidší těsto, a necháme ho pod pokličkou v teple vykynout. Trvá to asi 40 minut.
Vykynuté těsto promícháme a mokrými prsty vtlačíme do vymaštěného pekáčku (30/40 cm). Na těsto rozetřeme polovinu kešu krému, posypeme 150 g malin a zalijeme druhou polovinou krému. Pečeme při 180 stupních 40 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat