PEČENÉ ČOČKOVÉ KOULE S RAJSKOU OMÁČKOU

Recept vymyslela moje dcera Bára.
Přes noc namočíme 200 g obyčejné hnědé čočky, a druhý den ji uvaříme v čisté vodě doměkka. Slijeme a rozmixujeme na kaši spolu s jednou cibulí, 3 stroužky česneku, pepřem, solí, tymiánem, oreganem a 3 lžícemi oleje. V míse promícháme se lžící Hrašky, 100 g mletých vlašských ořechů a lžící lahůdkového droždí. Nabíráme lopatkou na zmrzlinu, a na plech klademe kopečky, které pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny. Podáváme s dušenou rýží a omáčkou: Kilo rajčat pokrájíme, vložíme do pekáčku, přidáme pokrájenou cibuli a 3 stroužky česneku, pokapeme dvěma lžícemi oleje a pečeme při 200 stupních asi dvě hodiny, dokud se tekutina významně nezredukuje, občas promícháme. Upečená rajčata osolíme, osladíme a rozmixujeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat