KAKAOVÁ BÁBOVKA

Jemná, vláčná bábovka.
V míse promícháme 200 g polohrubé bílé mouky, 150 g pohankové mouky, 2 lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu, špetku soli, lžíci kypřicího prášku, 3 lžíce kakaa a 100 g rapadury (nebo cukru).
Rozmixujeme 300 ml rostlinného mléka, 100 ml oleje a 1 banán a vlijeme k mouce. Krátce, ale důkladně promícháme a nalijeme do vymaštěné a kokosem vysypané bábovkové formy. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut, stav kontrolujeme špejlí.


2 komentáře:

  1. Dobrý den. Mohu se, prosím, zeptat, na co se přidává do bábovky škrob? Děkuji. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, jako pojidlo (v těstu není vejce) a také zjemní chuť.

      Vymazat