KOLÁČKY S ARAŠÍDOVÝM MÁSLEM

Do mísy dáme 360 g celozrnné špaldové mouky, půl lžičky soli, 50 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), 150 g arašídového másla a promícháme. Postupně přidáváme po troškách 150 ml rostlinného mléka a zpracujeme tužší těsto. Rozdělíme je na 12 stejných dílů a každá z nich částečně rozválíme a částečně vytvarujeme prsty na kulaté placky asi o velikosti dlaně. Šest z nich potřeme každý lžící džemu (já použila dýňový) rozmíchaného s půl lžičkou škrobu a lžící arašídového másla. Trochu se nám to spatlá dohromady, ale to vůbec nevadí. Koláčky přiklopíme druhou polovinou placek, okraje dobře přimáčkneme vidličkou a ještě koláčky propícháme. Pečeme při 200 stupních 20 minut. Necháme zchladnout a ledujeme: 5 lžic moučkového cukru rozmícháme se dvěma lžícemi citrónové šťávy. Rozetřeme na koláčky a necháme ztuhnout.



Žádné komentáře:

Okomentovat