KAŠTANOVÝ DORTÍK

Podle Anuše Kejřové, trochu poupravené. Velmi zajímavý a chutný kousek Emotikona smile
V kameninovém hrníčku šleháme na plotně 3 celá vejce a 50 g moučkového cukru do zhoustnutí. Do vychladlého jemně vmícháme 2 lžíce oleje, 20 g (asi 20 kusů) nasucho opražených a nastrouhaných lískových oříšků, lžičku strouhané citrónové kůry a 50 g polohrubé mouky. Pečeme ve vymaštěné a vysypané menší dortové formě (asi 20 cm) v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 20 minut.
Vychladlé potřeme krémem: 100 g uvařených a namletých jedlých kaštanů prolisujeme a promícháme se šťávou z půlky citrónu, 2 lžícemi rýžové smetany, 1 lžící rumu a 50 g špaldového sirupu (nebo medu).
Povrch pokapeme klasickou citrónovou polevou (moučkový cukr a citrónová šťáva) a necháme dobře vychladit.



Žádné komentáře:

Okomentovat