PIZZA S ČÍNSKÝM ZELÍM

V míse promícháme půl kila hladké mouky, půl lžičky soli a 6 lžic olivového oleje. 20 g čerstvých kvasnic rozpustíme v 250 ml teplé vody a vmícháme do mouky. Vyklopíme na vál a rukama důkladně zpracujeme. Vrátíme do mísy, potřeme olejem, přikryjeme ubrouskem a necháme hodinu kynout v teple.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku. Přidáme na nudličky pokrájené čínské (nebo pekingské) zelí, okořeníme kořením na pizzu, osolíme a zalijeme 200 ml rajčatové šťávy. Dusíme dvacet minut. Vmícháme 100 g čerstvých špenátových listů a odstavíme.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každého vyválíme pizzu, pokapeme olejem a poklademe dušeným čínským zelím se špenátem. Ozdobíme olivami a pečeme při 220 stupních asi 25 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat