BRAMBOROVÝ SALÁT SE ZELENOU ČOČKOU

Výborný salát z pečených brambor. Oloupeme 1 kg brambor a nakrájíme je na čtvrtinky. V pekáčku je pokapeme olivovým olejem a ochutíme Bambovou solí (nebo jinou bylinkovou solí). Pečeme dozlatova. 150 g zelené čočky uvaříme doměkka. Obojí promícháme v míse, přidáme 200 g pečených kaštanů, 200 ml domácí majonézy (vegani použijí sojanézu), sůl, pepř, svazek ředkviček, cibuli a dvě lžíce vinného octa. Podáváme na listech hlávkového salátu jako hlavní jídlo.


1 komentář:

  1. Tohle by se dalo dát jíst i jako samotné jídlo, ne? Co jsem doma na home office, tak si každý den vařím, ale v tomhle teple to je tak maximálně na něco rychlého. Ještě štěstí, že jsme pořídili klimatizaci včetně montáže, protože to bych se třeba při pečení upekl v bytě úplně. Nicméně díky za fajn tip na ne úplně tradiční recept. Určitě to někdy vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat