Letos se nám po třech letech konečně zase urodily vlašské ořechy, dávám je všude, kde to jen trochu lze, výjimečně vynikající jsou v chlebu, nahrubo nalámané. Tuhle omáčku zkuste, je snadná, rychlá a skvělá.
Nasucho opražíme 50 g vlašských ořechů a rozmixujeme je spolu se 70 g sušených rajčat naložených v oleji, 1 cibulí, solí, čerstvě mletým pepřem, půl lžičkou fenyklových semínek, 2 lžícemi balzamikového octa a 200 ml vody. Prohřejeme a podáváme například s těstovinami. Zdobíme petrželkou.
Vyzkoušela jsem a omáčka je výborná. Měla jsem jen sušená rajčata, namočila jsem je na půl dne do vody a umixovala i s vodou.
OdpovědětVymazatZnovu vynikající semínka na špagetách :-) Děkuji, zachraňujete mi kuchyň, Evo!
OdpovědětVymazatto je pro mě veliká chvála a čest! děkuji :)
Vymazat