V míse promícháme 60 g pohankové mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, 60 g hladké bílé mouky, špetku soli, 2 lžičky kypřicího prášku, 30 g bramborového škrobu, 50 g sušené třtinové šťávy, 2 lžíce oleje a 230 ml ovesného (nebo jiného rostlinného) mléka. Vzniklé těsto rozetřeme do vymaštěného menšího pekáčku a při 180 stupních pečeme 15 minut. V mixéru rozmixujeme dohladka 350 g hedvábného tofu (pokud použijeme tofu natural, musíme přidat víc smetany), 50 ml mandlové smetany, šťávu z půlky citrónu, 50 ml agávového sirupu, mletou vanilku a dvě lžíce škrobu. Na předpečený korpus rozložíme asi šest podélně přepůlených banánů a zakryjeme tofu krémem. Dopečeme ještě 15 minut. Zdobíme čokoládovou polevou (kokosový olej, datlový sirup, kakao) a sekanými mandlemi.
jde použít i běžné tofu natural že?
OdpovědětVymazatPokud použijete tofu natural, předem ho uvařte, bude jemnější a nebude tvořit drobečky.
Vymazat