Trochu upravený recept z kuchařky doktora Dahlkeho, je skvělý! Pro 2 osoby.
V míse smícháme 200 g celozrnné špaldové mouky, sůl, špetku cukru, lžičku instantního droždí a 4 lžíce olivového oleje. Nakonec vmícháme 100 ml vlažné vody a rukama zpracujeme na vále těsto. Vrátíme je do mísy, potřeme olejem a dáme na hodinu kynout. Rozmícháme 150 ml mandlové smetany s půl lžičkou soli, oreganem, lžičkou mleté papriky a pepřem. Vykynuté těsto rozválíme na kolo nebo ovál se zvýšenými okraji a potřeme polovinou smetanové směsi. Poklademe červenou cibulí, uzeným tofu, paprikou, kapary, veganským sýrem a pokapeme druhou polovinou smetany. Pečeme při 230 stupních dvacet minut až půl hodiny.
Vypadá moc lákavě, vyzkouším.
OdpovědětVymazatAlena
Dnes vyzkouseno a vynikající.. Těsto parádní, budu používat jako univerzální těsto na pizzu..
OdpovědětVymazatPerfektní těsto, pracovat s ním byla jedna báseň ;-) Zvýšila jsem dávku na celý plech, tj. 200g celoz. špaldové + 100g bílé špaldové mouky, 6 lžic oleje, 1,5 lžičky inst. droždí a 150ml vody. Směs jsem improvizovala podle toho, co bylo doma - dýně, pórek, uzené tofu, tofunéza, kapary, oregano, slunečnic. semínka - a moc jsme si pochutnali!
OdpovědětVymazat