SOJOVÉ MASO SE ZELÍM

80 g sojového masa (kostky, nudličky nebo plátky) uvaříme v zeleninovém vývaru se lžičkou mleté papriky doměkka. Slijeme a necháme okapat, 100 ml vývaru uchováme.
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme lžičku mleté papriky, sojové maso, 140 g rajského protlaku, 4 spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a 2 červené papriky nakrájené na kostičky. Osolíme, podlijeme 200 ml vína (červené je lepší, ale to jsem neměla), 100 ml vývaru, 50 ml láku ze sterilovaných okurek, přiklopíme a dusíme 25 minut. 4 sterilované okurky nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do hrnce a ještě pět minut podusíme.
Zelí: na oleji osmahneme červenou cibuli, přidáme půlku hlávky červeného zelí nakrájeného na nudličky, jedno oloupané jablko nakrájené na kostičky, osolíme, okořeníme špetkou mleté skořice a podlijeme 100 ml vína. Dusíme bez pokličky za občasného zamíchání, dokud se tekutina neodpaří. Odstavíme a vmícháme šťávu z jednoho pomeranče. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.



Žádné komentáře:

Okomentovat