ČOKOLÁDOVÝ DORT S KARAMELOVÝMI JABLKY

Do mixéru vložíme 100 g vypeckovaných datlí (sušené musíme předem namočit, aby změkly), 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, půl lžičky kypřicího prášku, 2 lžíce kakaa a 4 lžíce oleje. Rozmixujeme a vtlačíme do menší vymaštěné dortové formy. Pečeme při 180 stupních 15 - 20 minut. 
400 g jablek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme 30 g sušené třtinové šťávy Rapadury (nebo cukru), až dostaneme karamel, vsypeme kostky jablek a mícháme, dokud se znovu nerozpustí a neobalí všechna jablka. Dáme stranou.
Tyčinku agaru (4 g) namočíme na hodinu do 500 ml sojového nebo mandlového mléka. Potom vaříme s půl lžičkou vanilky, dokud se zcela nerozpustí. Vsypeme 200 g bezmléčné hořké čokolády a mícháme do rozpuštění (kdo chce, může si čokoládovou hmotu přisladit). Nalijeme na předpečený korpus a po 5 minutách poklademe jablky. Některá klesnou ke dnu, jiná zůstanou na povrchu. Necháme zcela ztuhnout.



1 komentář:

  1. Toto je najlepší koláčik/zákusok z tých zdravších 😊 milujem ho

    OdpovědětVymazat